Tankar kring Biggest Loser

Ja nu har Biggest Loser börjat. Ett program som jag älskar och är imponerad. Men också har jag svårt att förstå upplägget kring programmet. Om jag skulle ha ett program med människor så skulle jag ha in vattengympa och relax på schemat. Att gå från soffa till att röra sig ser jag som en riskfylld uppgift att tillföra. Att röra sig i vatten om man är stor och orörlig, det är ingen dålig idé.Jag har själv varit stor. Ja inte så stor, men tillräckligt stor för att förstå hur ont det gör att röra sig om man har hamnat i dåligt mönster.
Mitt upplägg skulle vara. Att man kom till slottet, samling, vattengympa, "deras kost" yogarörelser där det inte är så mycket med handleder och knän. Övningar som man kan göra är Sälen,Trädet med hjälp av varandras händer, kobran,barnet, Sfnixen.
Köra mycket på kost.
Detta är min träning. Alla typ av träningar ser olika ut.

(null)
L


Min trygghet måste finnas....

Jag är som sagt beroende av människor runt omkring mig.
Det är inte alla som kan hjälpa mig, utan det är bara jag själv som avgör det.
Det bolag som jag tidigare har haft gjorde så jag inte ens kom iväg på bad eller någonting. Oftast så blev jag strandsatt i mitt eget hem.Jobbet jag hade då kunde jag inte gå till för att det fattades människor som skulle hjälpa mig, så jag kunde gå till mitt jobb.
Människor som skulle jobba sjukskrev sig ofta och i otid och den sista tiden så hade jag tagit på mig en vecka me tider som ingen kunde jobba och det är verkligen inget liv det för en som behöver ha hjälp.
Sen skrev dom fel på namnen på assistenter som skulle jobba, vilket sluta i att dom fick ingen lön. Men nu är jag igång och jag mår bättre än någonsin. Nu vet jag hur det är att ha bra assistans och hur det är att inte ha den hjälp man är beviljad till. Att föddas med funktionshinder är inte lätt och inte häller ha ADHD som gör att all tok blir verklighet. Fantasier blir verklighet fast man vet att fantasierna är bara tok. Sen är det svårt när folk är som korkade egon. Ofta kommer jag med min permo och ingen reagerar att jag kommer och ska fram eller bilar som kör fast jag har företräde att gå när det är grönt för gående.

Hoppas Sverige vaknar en vacker dag och förstå att man måste vakna för att alla i Sverige ska må bra. Vi som har hinder som påverkas.
Vi alla är människor och alla har rätt till sina liv med sina tillgångar.
Assistans är trygghet.
Rätt att få hjälp med träning eller att komma ut utanför sitt hem.
Ingen har rätt att lägga sig i andras liv, men att röra andras assistans är precis vad andra gör. Ja,att lägga sig i vårat liv som har våran hjälp som en trygghet.



Lycka som ingen kan ge mig än en bra assistans.😅😘

(null)

Hjälp att komma ner i vattnet.

(null)

Och att klippa risiga rosor.😅✌️

(null)


RSS 2.0